Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablka v těstíčku

 

apfelkuecherl - jablka v těstíčku

Jablka v těstíčku – Apfelkücherl

 

Tato jablka mi dělala babička v zimě většinou jako odpolední svačinu. Chutnají mi dodnes!

 

Ingredience na 4 porce: 4 jablka (nejraději nakyslá), ¼ l piva (můžete však použít i víno nebo mléko), špetka soli, 2 vejce, 200 g polohrubé nebo hladké mouky + dalších asi 5 lžic mouky na obalování, 2 lžíce cukru, 1 – 2 lžičky mleté skořice, přepuštěné máslo nebo jiný vhodný tuk na smažení.

 

Postup: Jablka oloupeme, odstraníme stopku a zbytky okvětí. Jablka nakrájíme na kolečka silná ½ – 1 cm – většinou jich z jednoho jablka nakrájím 5. Kulatým vykrajovátkem odstraníme jaderníky.

 

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

 

Žloutky osolíme a rozšleháme v mixéru s tekutinou. Šleháme dál a přisypáváme postupně mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

 

V mouce obalíme plátky jablek, máčíme v těstíčku a velmi zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.

 

Hotová jablka obalujeme v cukru smíchaném se skořicí. Podáváme horké.