Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kořeněná palačinka s parmazánem

 

kořeněná palačinka s parmazánem

Moje oblíbená snídaně nebo odpolední svačina. Z uvedeného množství udělám 3 -4 větší palačinky.

 

Ingredience: 1 vejce, špetka soli, 150 ml mléka, 80 g polohrubé nebo hladké mouky, směs koření – třeba domácí grilovací směs (koriandr, paprika, majoránka, hořčičné semínko, sušený česnek, rozmarýn, pepř, bobkový list, jalovčinky, hřebíček), posekaná feferonka, tuk na smažení, 75 – 100 g parmazánu (Grana Padano) strouhaného na hobliny nebo na drobno, sekaná petrželová nať nebo jiné oblíbené bylinky.

 

Postup: Z vejce, osoleného mléka a mouky ušleháme hladké těstíčko, které okořeníme feferonkou a kořenící směsí. Upečeme palačinky. Ty na povrchu posypeme sýrem a zelenou natí. Dáme krátce zapéct pod gril nebo do trouby – jen do lehkého změknutí sýra. Podáváme horké.

 

Poznámka: místo parmazánu zkuste ostrý zrající sýr, třeba romadúr nebo pivní ;-)