Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžové krokety

rýžové krokety

Rýžové krokety jsou výbornou přílohou, ale také teplou svačinou a pohoštěním pro chladné sychravé dny. Vychlazené obalené krokety můžeme zmrazit a pak už jen upéct. Doba tepelné přípravy se pak prodlouží, nutno vyzkoušet!

Ingredience:
hmota na krokety:
200 g vařené a chladné rýže
1,5 dl hustého bešamelu
hrst sušených hub
hrst sterilovaných fazolek
30 g strouhaného parmazánu
sůl
mletý pepř
bylinky (tymián, bazalka, petrželka, libeček)
*
na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
lžíce másla
2 cibule

krokety uvnitř


Postup: Sušené houby povaříme ve vodě, scedíme a posekáme nadrobno. Fazolky překrájíme na tenčí kolečka. Smícháme rýži, bešamel, houby, fazolky, posekané bylinky a sýr. Lžící vytvoříme noky a dáme do chladu ztuhnout.

Na lžící másla osmažíme cibuli. Vychladlou zvážíme a rozsekáme v robotu (mixér). Pak přisypeme stejné váhové množství strouhanky a ještě promixujeme. Vyrobili jsme ochucenou strouhanku na obalování.

Vychlazené noky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ochucené strouhance. Fritujeme v předehřáté horkovzdušné fritéze při 200°C 8 - 10 minut. Doba fritování se řídí velikostí kroket; u větších bude třeba prodloužit dobu až na 12 minut.