Domažlický bramborový hubník
Oblíbené pozdně letní a podzimní jídlo.
Ingredience: 1 kg brambor, ½ kg čerstvých lesních hub, 100 g másla, 1 cibule – nejlépe včetně natě, ¼ l mléka, 4 vejce, 2 hrsti petrželové natě, sůl, kmín, mletý pepř, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče.
Postup: Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Pokrájené houby podusíme na polovině másla, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme do odpaření tekutiny. Cibuli pokrájíme nadrobno, část natě odložíme. Petrželku posekáme.
Pekáček vymastíme a vysypeme strouhankou. Pak už vrstvíme brambory, houby, cibuli s petrželkou a zopakujeme. Končíme vrstvou brambor. Navrch poklademe zbylým máslem a dáme zapéct do trouby. Po částečném zapečení povrch zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a pečeme do červena.
Servírujeme posypané čerstvou cibulovou natí.