Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domažlický bramborový hubník

 

 

domažlický bramborový hubník

Oblíbené pozdně letní a podzimní jídlo.

 

Ingredience: 1 kg brambor, ½ kg čerstvých lesních hub, 100 g másla, 1 cibule – nejlépe včetně natě, ¼ l mléka, 4 vejce, 2 hrsti petrželové natě, sůl, kmín, mletý pepř, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání pekáče.

 

Postup: Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Pokrájené houby podusíme na polovině másla, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme do odpaření tekutiny. Cibuli pokrájíme nadrobno, část natě odložíme. Petrželku posekáme.

 

Pekáček vymastíme a vysypeme strouhankou. Pak už vrstvíme brambory, houby, cibuli s petrželkou a zopakujeme. Končíme vrstvou brambor. Navrch poklademe zbylým máslem a dáme zapéct do trouby. Po částečném zapečení povrch zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a pečeme do červena.

 

Servírujeme posypané čerstvou cibulovou natí.