Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbové ďábelské toasty

 

houbové ďábelské toasty

Běžně je připravuji z masa, ovšem v houbové sezóně by byla škoda tuto pochoutku neuvařit z hub. Množství surovin si upravte podle svých možností, dávky jsou jen orientační.

 

Ingredience: 50 g sádla, 100 g cibule, 600 g lesních hub, mletá sladká paprika, sůl, mletý pepř, feferonka nebo mleté chilli, vrchovatá lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce červeného vína, worcester, veka a tuk na její opečení, strouhaný tvrdý sýr (ementál, parmazán, čedar apod.).

 

Postup: Na sádle necháme zezlátnout cibuli, Přidáme na velmi drobno pokrájené houby, osolíme, podle chuti přisypeme pepř a mletou papriku, přidáme pokrájené čerstvé feferonky (mleté chilli) a dusíme do vydušení tekutiny. Pak podlijeme vínem, přidáme protlak a okořeníme worcesterem. Opět necháme vydusit tekutinu.

 

Veku nebo jiné vhodné pečivo nakrájíme na plátky, které buď osmažíme z obou stran na tuku nebo opečeme na sucho.

 

Na opečenou veku navršíme houbovou směs, posypeme sýrem a necháme krátce zapéct do lehkého rozpuštění sýra pod grilem, v troubě a jde to i v mikrovlnce – na plný výkon přibližně 1 minutu.