Roštěná na paprice
Roštěná na paprice
Dušené plátky z roštěnce s paprikovo-smetanovou omáčkou. Lze připravit i z plátků hovězí kýty. Jako příloha poslouží těstoviny, rýže i houskový knedlík. Ovšem nejchutnější jsou máslové noky. Rozpis je na 4 porce.
Ingredience: 500 - 600 g hovězího roštěnce, 90 g tuku, 1 velká cibule, 20 g mleté papriky (+ trochu pálivé nebo kousek chilli papričky), 3 navršené lžíce hladké mouky, 200 - 250 ml smetany ke šlehání, sůl, voda.
Postup: Plátky masa jemně naklepeme, okrajové blány nařízneme a osolíme. Prudce opečeme na tuku a vyjmeme.
Na tuk po mase dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme papriku, zasmažíme, zalijeme trochou vody. Vložíme maso a pod poklicí dusíme. Během dušení obracíme a podle potřeby doléváme vodu (ne moc).
Změklé maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zarestujeme.
Zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Necháme důkladně povařit. Nakonec vlijeme smetanu a dosolíme.
Kdo má potřebu omáčku přecedit, nyní ji scedí. Do omáčky vrátíme maso a ještě krátce povaříme.