Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roštěná na paprice

 

 

roštěná na paprice

 

Roštěná na paprice

 

Dušené plátky z roštěnce s paprikovo-smetanovou omáčkou. Lze připravit i z plátků hovězí kýty. Jako příloha poslouží těstoviny, rýže i houskový knedlík. Ovšem nejchutnější jsou máslové noky. Rozpis je na 4 porce.

 

Ingredience: 500 - 600 g hovězího roštěnce, 90 g tuku, 1 velká cibule, 20 g mleté papriky (+ trochu pálivé nebo kousek chilli papričky), 3 navršené lžíce hladké mouky, 200 - 250 ml smetany ke šlehání, sůl, voda.

 

Postup: Plátky masa jemně naklepeme, okrajové blány nařízneme a osolíme. Prudce opečeme na tuku a vyjmeme.

 

opečené maso

 

Na tuk po mase dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibuli.

 

smažení cibule

 

 

Přidáme papriku, zasmažíme, zalijeme trochou vody. Vložíme maso a pod poklicí dusíme. Během dušení obracíme a podle potřeby doléváme vodu (ne moc).

 

maso v základu

 

Změklé maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zarestujeme.

 

zasmažená mouka

 

Zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Necháme důkladně povařit. Nakonec vlijeme smetanu a dosolíme.

po přidání smetany

Kdo má potřebu omáčku přecedit, nyní ji scedí. Do omáčky vrátíme maso a ještě krátce povaříme.

maso s omáčkou