Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažené taštičky Pakaurí

 

smažené taštičky pakaurí

Streetfood z Indie. Pohoštění, které voní exotickými dálkami a při tom většinu potřebných surovin najdete doma. Výborně chutná s kořeněným jogurtem.

 

Já si čočkovou mouku na přípravu taštiček vyrábím doma. Obyčejnou čočku nejdřív rozemelu v mixéru a pak ještě v tříštivém kávomlýnku. Přesiju přes jemné síto. Zbytek, jakousi čočkovou krupici, použiji do polévek. K plnění taštiček (na fotce) jsem použila směs mrkve, brambor, kapie, cibule a fazolových lusků.

 

Ingredience: na těsto - 250 g čočkové mouky, ½ KL prášku do pečiva, ½ KL mletého chilli, ½ KL koření karí, ¼ KL mletého pepře, sůl, voda; na náplň - 250 g různé zeleniny (cibule, brambory, květák, lilek, špenát, mrkev, paprikové lusky, rajčata, celer, co vás napadne), sůl; olej na smažení.

 

Postup: Z čočkové mouky a ostatních ingrediencí zalitých patřičným množstvím vody vypracujeme tužší těsto. Vyválíme a nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky.

 

Drobně nakrájenou zeleninu osolíme a podusíme doměkka. Naplníme jí těstové taštičky, okraje pořádně přimáčkneme a na oleji smažíme dozlatova.