Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbová omáčka bešamelová

 

houbová omáčka

Bešamelové omáčky jsou vynikající k vařenému hovězímu masu. Tato houbová je v mé kuchyni téměř univerzál; přelévám jí i těstoviny a brambory. Je-li omáčky pořádná porce, maso ani nepotřebujeme ;-)

 

Ingredience: 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 šálky mléka nebo smetany, sůl, mletý pepř, ocet, 2 hrsti sušených hub.

 

Postup: Sušené houby povaříme ve vodě, slijeme tekutinu, kterou uschováme. Houby pokrájíme na drobno.

 

Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme mlékem nebo smetanou a šálkem vývaru z hub (podle potřeby doplníme hovězím vývarem). Přidáme připravené houby a prováříme asi čtvrt hodiny. Na konec osolíme, opepříme a jemně okyselíme octem.