Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová gulášová polévka

bramborová gulášová polévka

Také se jí říká bramboračka s paprikou. Recept je na cca 3,5 l hotové polévky. Množství použitých surovin je udáváno po očištění.

 

Ingredience: 700 g brambor, 100 g tuku, 1 větší cibule, 1 zelená a 1 červená paprika (větší), 100 g hladké mouky, asi 20 g mleté papriky (může být směs sladké a pálivé), 2,5 l vývaru z kostí – nejlépe vepřových, mletý pepř, kmín, česnek podle chuti, nať libečku, majoránka, petrželová nať a komu nevadí nějaký ten přidaný glutamát, nakonec okoření polévkovým kořením.

 

Postup: Očištěné brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a čerstvou papriku, na ní přisypeme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Odstavíme, vmícháme mletou papriku, přilijeme chladný vývar a dobře rozšleháme. Přidáme libeček, pepř, kmín a provaříme asi půl hodiny.

 

Do polévky vložíme brambory i s vývarem a přivedeme do varu. Nakonec ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a petrželovou natí, příp. polévkovým kořením.