Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolová krémová polévka

 

fazolová krémová polévka

Sytá hustá luštěninová polévka, zvláště vhodná jako zimní teplá svačina. Pečivo není třeba podávat, jen velkým jedlíkům. Rozpis ingrediencí je na 4 porce.

 

Ingredience: 200 g fazolí, 40 g tuku, 30 g hladké mouky, 8 dl vývaru (z kostí), bobkový list, sůl, 2 dl mléka, 3 KL sušené drcené natě libečku a petrželky.

 

Postup: Den předem namočené fazole uvaříme s několika bobkovými listy doměkka. Přebytek tekutiny slijeme.

 

Z tuku a mouky připravíme světlejší jíšku, kterou rozředíme vývarem. Přimícháme drcené natě a provaříme. Přidáme uvařené fazole a přilijeme mléko. Rozmixujeme a ještě krátce společně povaříme a případně dosolíme. Komu by vadily zbytky slupek z fazolí, může nakonec ještě polévku přecedit.

 

Při servírování můžeme polévku doplnit opečenými kousky uzeniny.