Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dušené kysané zelí

 

dušené kysané zelí

Nezbytná součást mnoha jídel. Naše vepřo – knedlo si bez něho nedokážeme představit. Uvedené množství stačí na 4 porce. Milovníci zelí dávky zdvojnásobí.

 

Ingredience: 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibule, 2 navršené lžíce sádla, 1 navršená lžíce hladké mouky, kmín, sůl, cukr.

 

Postup: Zelí překrájíme, někdy jsou "vlákna" nepříjemně dlouhá. Vložíme jej do kastrolu, zalijeme horkoum vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí do měkka.

 

Na sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zasmahneme. Vmícháme do zelí. Osolíme a osladíme. Za občasného míchání ještě podusíme. Dbáme, aby se zelí nepřipálilo.