Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hanzalův pstruh

 

hanzalův pstruh

Pstruh podušený na hořčici, česneku a pivu. Šťáva je po pivu nahořklá; komu by intenzívnější hořká chuť vadila, dá piva méně a objem tekutiny doplní rybím vývarem. Rozpis ingrediencí je pro 1 porci.

 

Ingredience: 1 pstruh, lžíce másla, 40 – 50 ml piva, 1 stroužek česneku, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl, pepř.

 

Postup: Pstruha očistíme a břišní dutinu prořízneme až k ocasu. Páteř těsně za hlavou a i ocasu nařízneme a pokusíme se ji odstranit i s většinou kostí. Rybu položíme kůží dospod a rozevřeme.

 

Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a drobně posekaným česnekem. Na pánvi rozpálíme máslo a rybu na něj položíme potřenou stranou dolů. Horní stranu (kůži) nyní také osolíme. Zvolna opékáme 3 – 5 minut.

 

Zalijeme pivem a dusíme dalších asi 10 minut. Neobracíme!

 

Hotového pstruha přeložíme na talíř, přelijeme vzniklou šťávou. Podáváme s bílým pečivem.