Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednoduchý krabí salát

 

jednoduchý krabí salát

Jednoduchý krabí salát, který můžete připravit podle momentální chuti a stavu peněženky a) ze skutečných krabů (krevet), b) polovinu krabího masa nahradit rybím masem povařeným v okyselené a ochucené vodě (ocet, sůl, pepř, nové koření a bobkový list) nebo c) rovnou sáhnout po krabích tyčinkách. U nich je třeba sledovat podíl rybího masa, který se u jednotlivých výrobců může dost lišit. Salát lze doplnit i strouhaným celerem, ale to už je chuťově posunuto jinam.

 

K přípravě salátu používám majonézu s nižším obsahem tuku, jím jej jen tak bez přílohy. Množství ingrediencí stačí na 1 kg.

 

Ingredience: 600 g krabího masa, 250 g majonézy, 2 vejce vařená na tvrdo, šťáva z jednoho citrónu, 1 – 2 lžíce suchého bílého vína, sůl, mletý pepř, cukr.

 

Postup: Maso rozdělíme na vlákna, vejce pokrájíme na drobnější kostičky. Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, vínem, osolíme, okořeníme a dochutíme cukrem.Maso, vejce a majonézu lehce spolu promícháme a dáme vychladit. Salát podáváme obložený krabím masem, plátky citrónu, salátovými listy a s bílým pečivem nebo bez.