Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát z mladých tykviček

salát z mladých tykviček

Tento nesmírně jednoduchý recept pochází z Istrie.

 

Na čtyři malé přílohové porce potřebujeme: 4 mladé tykvičky (ideálně každá okolo 200 g), sůl, pepř. Na dresink: bílý vinný ocet a olej – nejlépe olivový – ve směsi půl na půl; na ty čtyři porce stačí 50 – 60 ml octa + to samé množství oleje. Chceme-li podávat jako samostatný pokrm, dávky zdvojnásobíme a jako přílohu volíme bílé pečivo.

 

Postup: Z tykviček odkrojíme zbytek stopky a „bubák“ po odpadlém květu. Uvaříme je v osolené vodě do měkka, stačí čtvrt hodiny. Scedíme.

 

Schladlé nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíř nebo plochou misku. Osolíme, opepříme a zalijeme dresinkem. Necháme chvíli odležet, dobře vychladit a podáváme.