Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová plec na kmíně

vepřová plec na kmíně

Jednoduchý a na suroviny nenáročný pokrm z dušeného vepřového masa. Plec můžeme nahradit vepřovým ořezem.

 

Ingredience: ½ kg vepřové plece, 1 velká cibule, 80 g sádla, 50 g hladké mouky, sůl, kmín, mletý pepř.

 

Postup: Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova. Do základu vložíme maso nakrájené na přiměřeně velké kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme, osmahneme. Mírně zalijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.

 

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou (asi 6 dl), rozšleháme a dobře provaříme. Omáčku dosolíme, vrátíme maso a krátce provaříme.

 

Vhodné přílohy: dušená rýže, vařené brambory, houskové knedlíky.